Skip to content

Història

	
 • BREU HISTÒRIA DELS CASTELLERS DE RUBÍ
 • De castells fa molts anys que se’n van fent amb una certa regularitat a Rubí; de fet hi ha constància que al llarg de la dàcada dels cinquanta van venir a la nostra ciutat els Xiquets de Valls a realitzar actuacions.

  També hi ha constància que a principis dels vuitanta un grup de rubinencs i rubinenques intentaren establir una colla castellera a la nostra ciutat, però va ser aquest un intent no reeixit.

  L’any 1996 un grup d’adolescents rubinencs va proposar a la ciutat intentar de nou formar una colla castellera a la nostra ciutat.

  Aquest cop semblava que sí, però hi havia un obstacle que s’havia de superar: pràcticament ningú tenia cap noció de fer castells. Va ser gràcies a l’ajut desinteressat de membres de Castellers de Sabadell i de Tirallongues de Manresa que aquest grup d’adolescents va poder superar aquesta dificultat tàcnica.

  Tant va ser així, que l’any 1997, només un any després de la seva creació, la colla rubinenca ja havia descarregat el 4 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb el pilar al mig.

  L’any 1999 ja s’havia completat tota la gamma de castells de sis, i la colla va aconseguir pujar encara un altre graó: va descarregar aquell mateix any el 4 i el 3 de 7. Castells que va mantenir algunes temporades més.

  A partir del 2002 començà una crisi a la colla que arribà al màxim nivell l’any 2005. Va ser a partir de l’any 2006, sobretot cap a finals, que la colla tornà a veure una escletxa de llum gràcies a l’entrada de nous castellers i de certes millores tàcniques.

  Anuncis
  2 comentaris leave one →
  1. mª carmen neira campoy permalink
   25 Novembre 2009 3:46 pm

   hola soy la madre de betty hoyos y la yaya de lydia ienco sigo vuestras actividades pero vivo en ponferrada y si fuera posible me gustaria recibir las fotos y peliculas que tengais de la colla y de los castillos, suerte y adelante saludos para todos con cariño mª carmen

  2. Iván Comas permalink*
   3 febrer 2010 6:22 pm

   Mº Carmen, siento el retraso, pero he estado meses ausente.
   Espero que esta temporada estemos más activos y podáis disponer de más material fotográfico y videos.
   Así que estate pendiente que nada más empezar temporada, esperamos que puedas ver a Lydia subida en los castillos.

   Un abrazo.

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  w

  S'està connectant a %s

  %d bloggers like this: